V Přerově bude přednášet přední česká odbornice na pivovarnictví

15.05.2012 V úterý 15. května budou mít zájemci o historii pivovarnictví mimořádnou možnost vyslechnout přednášku přední české odbornice profesorky Gabriely Basařové. Přednáška zahajuje doprovodný přednáškový cyklus k výstavě Časy se mění, chuť zůstává. Profesorka Basařová již veřejně nepřednáší, v případě výstavy ke 140. letům přerovského pivovaru Zubr však udělala výjimku.

Profesorka Gabriela Basařová je významnou vědeckou a pedagogickou osobností v oboru pivovarství. Od roku 1982 vedla Ústav kvasné chemie a bioinženýrství Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, který je jediným historickým pracovištěm pro výchovu vysokoškolských odborníků pro pivovarský obor v České republice. Vychovala mnoho odborníků, kteří dnes působí po celém světě ve vědeckých institucích, vrcholovém managementu pivovarů a dalších domácích či zahraničních podniků. Je autorkou mnoha odborných studií i knih, za všechny můžeme uvést reprezentativní publikaci České pivo, která vyšla v loňském roce. Za svou činnost byla jako první osobnost uvedena v roce 2002 do nově založené Síně slávy českého pivovarství a sladařství.

Nepropásněte jedinečnou příležitost a přijďte v úterý 15. května v 17.00 hod. do muzea.      


Vyhledávání

Kalendář akcí Muzeum Komenského

Falšování potravin – fenomén dneška?  

(22.10.2019 – 22.10.2019)
22.10.2019, 17:00:00 - 22.10.2019, 18:00:00

Přednáška RNDr. Mirjany Koláčkové se věnuje falšování potravin v současnosti. Tímto tématem se přednášející dlouhodobě zabývá v rámci svého pracoviště ve Státním veterinárním ústavu Olomouc.

Tato poslední doprovodná akce k výstavě „Šejdíři a šizuňkové: historie falšování potravin“ se uskuteční v úterý 22. října 2019 v Korvínském domě (Horní náměstí 31).
Začátek přednášky v 17 hodin, vstupné 10 Kč.

Ostatní akce

Šejdíři a šizuňkové: historie falšování potravin 

(12.4.2019 – 27.10.2019)
12.4.2019, 00:00:00 - 27.10.2019, 23:59:00

Hlavní výstavní projekt v roce 2019.  Náhražky surovin, nižší váha, horší jakost, dvojí kvalita potravin – témata, při kterých často zaslechneme povzdech „To by se dřív stát nemohlo!“. Opravdu nemohlo?

Velký výstavní sál, kruhový sál, rytířský sál, chodba druhé patro
12. dubna až 27. října 2019

Vstupné: 60/30 Kč

Dravci, sokoli a sovy 

(2.4.2019 – 31.10.2019)
2.4.2019, 09:00:00 - 31.10.2019, 16:00:00

sezónní výstava roku 2018